Vind betrouwbaar en snel een uitvaart bedrijf

 
 
Alles ingevuld? Druk op aanvragen!

Kies een dienstverlener die je zoekt en begin te vergelijken!

Bespaar tijd & geld op een dienst dat je nodig hebt

Gemakkelijk binnen 3 stappen. Kiezen, invullen & vergelijken maar!

Bespaar tot maarliefst 40%

Offertes Brabant

Bespaar tijd

De beste bedrijven voor jouw dienst op een rijtje

 
Offertes Brabant

Bespaar geld

Vergelijk prijsopgaven en bespaar tot maar liefs 40%

 
Offertes Brabant

Gratis

Vergelijk vrijblijvend meerdere dienstverleners

Offertes Brabant
Bespaar tijd

De beste bedrijven voor jouw dienst op een rijtje

 
Offertes Brabant
Direct contact

In één minuut direct contact, zonder tussenpersoon

 
Offertes Brabant
Vergelijk en bespaar

Vergelijk prijsopgaven en bespaar tot 40%

 

Vrijblijvende uitvaart centrum offertes

Offertes Brabant
Telefonische support?

Werkdagen van 8:00 tot 18:00

WhatsApp support?

24/7 beschikbaar

Wat kost een uitvaart?

Een vraag die veel wordt gesteld is: ‘wat kost een uitvaart?’. Door je wensen in te vullen ontvang je prijsopgaven van uitvaartverzorgers in jouw regio. Toch eerst meer weten? Het regelen van een begrafenis of crematie kost veel geld. Je hebt bijvoorbeeld de uitvaartverzorger, de rouwkaarten, de plechtigheid, de catering en de kist die betaald moeten worden. De kosten zijn op te splitsen in verschillende onderdelen. Vul ons formulier in om prijzen op te vragen van verschillende uitvaartverzorgers.

Het is net als ons pensioen een onderwerp waar we liever niet teveel over nadenken. Toch is het een belangrijk iets. Er is verschil in de prijs van een begrafenis en een crematie. Het eindbedrag hiervan loopt nogal uiteen. Houd er rekening mee dat een crematie al gauw tussen de 3.000 en 6.000 euro kost en een begrafenis 4.500 tot 8.500 euro. Natuurlijk hangt het ook af van de keuzes die je maakt. Na overlijden wordt een kostenbegroting overhandigd en doorgenomen. Indien wenselijk kun je je keuzes bijstellen. Vaak zijn er goede alternatieven mogelijk. In dit artikel lees je alles over de kosten van een uitvaart en hoe je jezelf hierop kunt voorbereiden.

 

Hoe financier je een uitvaart?

Zoals je al hebt kunnen lezen kost een uitvaart al snel meer dan € 5.000. Een bedrag wat de meeste mensen niet zomaar op hun rekening hebben staan. Er zijn dan ook verchillende manieren om het te financieren.

  • Overlijdensrisicoverzekering
    Wat is dit precies? Dit is een verzekering die wordt uitgekeerd bij het overlijden. Over het algemeen hebbebn mensen met een hypotheek ook een overlijdensrisicoverzekering. Let wel op; het uitkeren van het verzekerde bedrag kan eventjes duren, waardoor de nabestaanden vaak alsnog zelf het geld moeten inleggen.

  • Uitvaartverzekering
    De meeste mensen kiezen voor deze wijze van financiering van de uitvaart kosten. Er is in het verleden veel ophef geweest over onjuist afgesloten uitvaartverzekeringen. Het is dan ook verstandig om bij je huidige verzekeraar na te vragen wat de huidige status is van de afgesloten verzekering.

  • Spaargeld
    Voor degene die wel het geld hebben, maar geen uitvaart of overlijdensrisicoverzekering hebben afgesloten is dit een goede optie. Omdat het om hoge kosten gaat is het verstandig om in een vroeg stadium te beginnen. Op deze manier kan je het totale bedrag wegsparen met een lage maandelijkse inleg.