Vind betrouwbaar en snel een webdesigner

 
 
Alles ingevuld? Druk op aanvragen!

Kies een dienstverlener die je zoekt en begin te vergelijken!

Bespaar tijd & geld op een dienst dat je nodig hebt

Gemakkelijk binnen 3 stappen. Kiezen, invullen & vergelijken maar!

Bespaar tot maarliefst 40%

Offertes Brabant

Bespaar tijd

De beste bedrijven voor jouw dienst op een rijtje

 
Offertes Brabant

Bespaar geld

Vergelijk prijsopgaven en bespaar tot maar liefs 40%

 
Offertes Brabant

Gratis

Vergelijk vrijblijvend meerdere dienstverleners

Offertes Brabant
Bespaar tijd

De beste bedrijven voor jouw dienst op een rijtje

 
Offertes Brabant
Direct contact

In één minuut direct contact, zonder tussenpersoon

 
Offertes Brabant
Vergelijk en bespaar

Vergelijk prijsopgaven en bespaar tot 40%

 

Webdesigners vergelijken is nog nooit zo makkelijk geweest!

Offertes Brabant

Telefonische support?

Werkdagen van 8:00 tot 18:00

WhatsApp support?

24/7 beschikbaar

Wat doet een webdesigner eigenlijk allemaal?

Een webdesigner is iemand die websites ontwerpt en vormgeeft. Je moet daarbij met veel zaken rekening houden. Een website moet niet alleen fraai ogen, maar vooral ook toegankelijk, gebruiksvriendelijk én vindbaar zijn in zoekmachines als Google. Want wat heb je aan een website als deze niet wordt gevonden? Het ontwerpen en vormgeven van een website is dus complex en vereist niet alleen creatieve vaardigheden, maar ook technische know-how.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het ontwerpen van een website gaat in verschillende stappen:

  1. Tijdens een oriënterend gesprek breng je de wensen van de opdrachtgever in kaart. Wat wil hij met de site bereiken? Wat is zijn doelgroep? Welke uitstraling moet de website hebben? Het maakt nogal verschil of de opdrachtgever alleen een website wil om zijn producten te promoten (online brochure) of dat hij ze ook online wil verkopen.
  2. Nadat je al zijn wensen duidelijk hebt, ga je aan de slag met het eerste concept. Je maakt op de computer verschillende lay-outs en bedenkt welke vormen, kleuren, lettertypes en beeldmateriaal passen bij de ‘look en feel’ van de site. Heeft de opdrachtgever al een huisstijl, dan houd je daar in je ontwerp rekening mee. 
  3. Vervolgens presenteer je je voorstellen aan de opdrachtgever. Hij kan zijn voorkeur uitspreken en eventuele suggesties doen. In overleg wordt er een keuze gemaakt voor een ontwerp, waarna je deze verder uitwerkt en aanpast.
  4. Afhankelijk van de doelstelling van de website voegt de webprogrammeur – of jijzelf als je er voldoende verstand van hebt –  daarna verschillende interactieve modules aan de website toe, zoals een content management systeem of een betalingssysteem. Is dat gedaan, dan kan de site online.
  5. Werk je als zelfstandige webdesigner, dan houd je je daarnaast ook bezig met acquisitie en zul je geregeld je bedrijfsadministratie moeten bijwerken.

Wat onderscheidt een topwebdesigner van een gewone webdesigner?

Een topwebdesigner combineert creativiteit en grafische technieken met een goede kennis van het internet, marketing, HTML en CSS. Hij is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en past deze ook in zijn werk toe. Hierdoor weet hij niet alleen bezoekers naar zijn sites te lokken, ze blijven er zo lang mogelijk én komen ook weer terug.